Βιβλία στα ελληνικά


Μαγικές Ιστορίες

 

 Παραμυθένια και βαθυστόχαστα διηγήματα

Μια μαγισσούλα, ένα λαγουδάκι που κατέχει το ταλέντο της μαγείας, ένα πνεύμα του νερού και μια καλή μάγισσα: Μαγεία και εξυπνάδα, πραγματικότητα και θρύλοι συνδυάζονται στις τέσσερις ιστορίες για κρυφά γέλια και σκέψη. Μια ιστορία, στην οποία το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να την σκεφτεί κανείς, ακριβώς όπως θα ήθελε. Δυο ιστορίες που έχουν ως θέμα τη δύναμη της φύσης και την απερισκεψία των ανθρώπων. Και μια λίγο διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία.
Τα διηγήματα «Το ποταμάκι» και «Φελλός» δημοσιεύτηκαν πριν από μερικά χρόνια στις ανθολογίες των εκδόσεων Story-Olympiade · η χριστουγεννιάτικη ιστορία στα ιταλικά.
Διηγήματα όχι μόνο για παιδιά.
Από την ηλικία των 8.

Μετάφραση: Μαρία Πισκιούλη
E-Book  books2read.com/GRMag  (Kobo, iTunes, Google Play, Scribd (άλλα ...)

Από κριτικές:
«Οι “Μαγικές Ιστορίες” είναι με όλη τη σημασία της λέξης ένα βιβλίο για ολόκληρη την οικογένεια. Τα πολύπλευρα κείμενα είναι κατάλληλα για παιδιά όλων των ηλικιών και διασκεδάζουν ακόμα και τους ενήλικες. (...) Όλες οι ιστορίες βασίζονται σε ένα βασικό μήνυμα, που μας αφορά όλους· Επιβάλλεται να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη φύση, η οποία απειλείται από την αδυσώπητη επιδίωξη του κέρδους.»
«Τέσσερις συναρπαστικές ιστορίες, οι οποίες δεν διασκεδάζουν μόνο τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες. (...) Είναι ότι πρέπει για τα παιδιά που τρελαίνονται για μαγεία, και τους ενήλικες, καθώς κάθε ιστορία κατά βάθος έχει γραφτεί με πολλή εμπειρία ζωής»
«Η ανακάλυψη αυτών των ιστοριών από κοινού με τα παιδιά είναι πολύ ευχάριστη. Εδώ δεν έχει γραφτεί κάτι βιαστικά, το οποίο ξεχνιέται την επόμενη μέρα. Η προστασία και η διατήρηση της φύσης –μια βασική πρόθεση της συγγραφέως– είναι σαφώς κατανοητή και οι ιστορίες προσφέρονται φυσικά, ώστε να γίνει μια τελείως ελεύθερη συζήτηση με τα παιδιά.»
«Δεν υπάρχει κανένα σηκωμένο δάχτυλο στις ιστορίες κι όμως μεταδίδουν μηνύματα σχετικά με το σωστό και το λάθος βάσει μυστικών γεγονότων, όπως στην ιστορία με το ποταμάκι και το κορίτσι, το οποίο καταλαβαίνει καλύτερα από ότι οι ενήλικες, ότι πρέπει να προσέχουμε την φύση και να μην της συμπεριφερόμαστε βίαια. (…) Διασκεδαστική η ιστορία της μικρής μάγισσας, ο χαρακτήρας της έχει γραφτεί εξαίσια. Όμως η Annemarie Nikolaus δεν γράφει μόνο διασκεδαστικά, η ιστορία «Φελλός» είναι αρκετά περιπετειώδης, ένιωθα να συμπάσχω με το δάσος και τα πλάσματα του.»

 


Keine Kommentare: